1

Limbajul HTML

HTML (HyperText Markup Language) este un limbaj utilizat pentru crearea paginilor web ce pot fi afisate intr-un browser (sau navigator).HTML este folosit pentru prezentarea unui continut (text, imagine) intr-o pagina web, furnizeaza mijloacele prin care continutul unui document poate fi structurat si adnotat cu diverse tipuri de metadate si indicatii de redare si afisare, ce pot varia de la decoratiuni minore ale textului, cum ar fi culoarea sau sublinierea unui cuvant ori introducerea unei imagini, pana la adaugarea de elemente sofisticate, tabele, harti de imagini, formulare si cod CSS sau scripturi JavaScript.

 

Limbajul CSS

CSS (Cascading Style Sheets), in traducere "foi de stil in cascada", acest lucru se realizeaza prin schimbarea sau adaugarea unor elemente in codul CSS, nefiind nevoie sa lucram la fiecare pagina sau la fiecare element din pagina.CSS se ocupa in general cu aspectul si controlul grafic al elementelor din pagina, cum ar fi: textul, imaginile, fondul, culorile si asezarea acestora in cadrul ferestrei paginii.CSS foloseste stiluri, acestea inglobeaza, sub un anumit nume, atribute de formatare care se aplica asupra unui element individual din pagina, asupra unui grup de elemente sau la nivelul intregului document.

 

Limbajul JavaScript

JavaScript contine o lista destul de ampla de functii si comenzi menite sa ajute la operatii matematice, manipulari de siruri, sunete, imagini, obiecte si ferestre ale browser-ului, link-urile URL si verificari de introduceri ale datelor in formulare. Codul necesar acestor actiuni poate fi inserat in pagina web si executat pe calculatorul vizitatorului.Java Script il inzestreaza pe client si face ca relatia sa fie un adevarat sistem client-server.

 

Limbajul PHP-MySQL

Personal Home Page sau Hypertext Preprprocesor (PHP). Preprocesarea consta in aceea ca datele sunt interpretate(preprocesate) de catre serverul Web inainte ca acesta sa genereze cod HTML. PHP poate obtine accesul la fisiere, baze de date si alte resurse inaccesibile programului JavaScript. Ca si alte limbaje de scripting pentru Web, PHP va permite sa furnizati un continut Web dinamic, adica un continut Web care se modifica automat de la o zi la alta sau chiar de la un minut la altul. In plus, putem folosi limbajul PHP pentru a generera cod Java Script.

 

Limbajul HTACCESS

Fisierul .htaccess este un fisier de configurare care actioneaza la nivelul sistemului de configurare al serverului Apache, modul de actiune al acestuia este foarte puternic, chiar si o mica eroare de sintaxa (cum ar fi lipsa unui spatiu) poate duce la o functionare gresita a serverului. Comenzile din .htaccess actioneaza la nivel de director, influentand toate fisierele din directorul curent (in care acesta se afla) cat si subdirectoarele acestuia. Puteti pune un fisier .htaccess in fiecare director, daca doriti setari diferite, un subdirector va fi afectat de cel mai aproape .htaccess.

 

Limbajul AJAX

Ajax este un acronim (denumirea prescurtata) de la Asynchronous JavaScript And XML. Ajax este o combinatie de mai multe limbaje (client side si server side) folosite impreuna, bazate in principal pe JavaScript.Cu tehnologia Ajax pot fi incarcate si modificate doar anumite parti din pagina, prelucrate si generarte de server, fara a reincarca toata pagina web. Acest lucru are ca rezultat incarcarea mai rapida a continutului in pagina si reducerea traficului. De asemenea, pot fi trimise date la server, de la pagina web deschisa, in timp ce utilizatorul urmareste continutul paginii, fara ca aceasta sa fie afectata.

 

WampServer Documentatia

WampServer este un pachet ce contine Apache, MySQL, PHP si phpmyAdmin. Se instaleaza si configureaza in aproximativ 1 minut si este foarte usor de folosit. Ai o bara de instrumente foarte la indemana si folositoare. WAMP este un mediu de dezvoltare PHP.

 

 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one